Papp Bertalan Ószőlői Általános Iskola Könyvtára

Könyvtári események, könyvtárhasználat, kreatív programok, könyvajánlók, könyvtári órák, kötelező olvasmányok, versenyek

VFMK

Internet Fiesta

2010.03.29. 15:32 oszolo.konyvtar

2007 óta kapcsolódunk be az Informatikai és Könyvtári Szövetség által – a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával - rendezett Internet Fiesta programjaiba.

A 11. magyarországi fesztivál programjaira 2010. március 22. és 31. között került sor.

Könyvtárunkban kedden (március 30-án) e rendezvénysorozat keretén belül Honfoglaló bajnokságot tartottunk. A játékot kieséses rendszerben egyszerre 2 fő játszotta. 13 jelentkezőnk volt, köztük egy "öreg" ószőlői diák is. (A felnőttek versenyét a tavaszi szünet utánra halasztottuk egyeztetési problémák miatt.)

Eredmények:

I. helyeztt: Dóczi Ádám 8.c.

II. helyezett: Csík Judit 8. a.

III. helyezett: Perdi József

Gratulálunk! Képes beszámoló itt!

Ma kellett beadni a "Keresd a könyvtárban" vetélkedő első fordulójának megoldásait is! Az eredményhirdetés a tavaszi szünet után lesz.

Lezárult a jelentkezés a "Nem kötelező(k)" versenyre. Az érdeklődés az eddigieknél is nagyobb, 47 csapat jelentkezett.

Végül szeretnék beszámolni egy remek rendezvényről, amelyet könyvtárosoknak tartottak Orosházán a "Veszíts el egy könyvet!" játék 2. születésnapjához kapcsolódva Olvasás 2010-ben címmel. (2 éve én is veszítettem el könyveket, de sajnos azóta sem hallottam róluk semmit! Aki tud róluk, kérem menjen el a regisztrációs oldalra és adjon hírt!)

Szóval az orosházi rendezvény! Minden előadás érdekes és hasznos volt, de különösen tetszett a beszélgetés Kamarás Istvánnal. Néhány téma, kérdés - a teljesség igénye nélkül -, amit érintett, felvetett:

  • Válhat-e egy könyv kultusztárggyá?
  • Bármiféle olvasás hasznára van a habitusunknak?
  • A Harry Potter-jelenség reményt keltő epizód volt!
  • A Coelho-jelenség a legnagyobb közös osztó ma  Magyarországon.
  • Szabad-e áltudományt terjeszteni a könyvtárnak?
  • Felmentem a tanárokat és a könyvtárosokat a csodától (a felesleges bűntudattól)!
  • Mint szociológus, nem tudom megmagyarázni, hogy miért van még mindig ennyi olvasó.

Az "Utca projekt" prototípus részletes bemutatása igen tanulságos volt, különösen ODR-t  és Corvinát egyaránt használó könyvtárosként. Én, kis idealista, még mindig el tudnék képzelni egy közös MOKKA fejlesztést. Ez lehetne az utolsó pillanat, hogy a könyvtárak és a hozzájuk kapcsolódó - értsd.: belőlük (is) élő - informatikusok (cégek?) felül emelkedjenek saját (kis?) önös érdekeiken és létrejöjjön egy korszerű, a világ élvonalába sorolható, irányt is mutató (a "drótkönyvtár" felé tartó) rendszer. Részletes - élvezetes és élményszerű -beszámoló az orosházi programról itt

A jövő héten már igazán írok a TIOP pályázat állásáról!!!  

 

Szólj hozzá!

Címkék: programok verseny évforduló internet fiesta

A bejegyzés trackback címe:

https://oszolo.blog.hu/api/trackback/id/tr861877917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.