Papp Bertalan Ószőlői Általános Iskola Könyvtára

Könyvtári események, könyvtárhasználat, kreatív programok, könyvajánlók, könyvtári órák, kötelező olvasmányok, versenyek

VFMK

KRESZ vetélkedő

2011.05.11. 13:56 oszolo.konyvtar

 

2011 áprilisában 19 alsó tagozatos osztály látogatott el az Ószőlői Fiókkönyvtárba, ahol Kecse László a Tiszaföldvár Városi Polgárőr Egyesület elnöke közlekedésbiztonsági előadást tartott a gyerekeknek. Az órákon projektoros kivetítő segítségével kisfilmeket nézhettek meg a gyerekek arról, hogyan kell biztonságosan felszerelni a kerékpárt, hogyan kell szabályosan lekanyarodni, előzni, kikerülni valamit és megfordulni az úttesten. Megismerkedtek néhány útburkolati jellel és közúti táblával is.
 
Néhány fotó az előadásokról:
 
 

Az oktatások lezárásaként 2011. május 5-én KRESZ versenyt rendezett a Fiókkönyvtár és a Polgárőr Egyesület a Kossuth Lajos Általános Iskola udvarán 69 alsó tagozatos tanuló részvételével.

A gyerekek tesztlapot töltöttek ki és egy kiépített akadálypályán kerékpároztak végig. A két eredményből állt össze a végső sorrend. 

Különdíjban részesültek azok, akik a legjobban megoldották a tesztet és akik hibátlanul teljesítették az akadálypályát.

1. osztály:

 1. helyezett: Birgés Dávid /Kossuth/ 
 2. helyezett: Sánta Szabolcs /Ószőlő/
 3. helyezett: Bencsik László /Ószőlő/

Különdíj: Ferencz József /Kossuth/; Mészáros Kinga /Ószőlő/

Legjobban felszerelt kerékpár: Molnár Károly /Ószőlő/; Tiel Patrik Xavér /Homok/

 2. osztály:

 1. helyezett: Mód Tamás /Kossuth/
 2. helyezett: Bencsik Mirjam /Kossuth/
 3. helyezett: Dobróka András /Ószőlő/

Különdíj: Sallai Levente /Ószőlő/

Legjobban felszerelt kerékpár: Molnár Hajnalka /Ószőlő/; Cseuz Vivien /Kossuth/

 3. osztály:

 1. helyezett: Gonda Gábor /Ószőlő/
 2. helyezett: Kosalkó János /Ószőlő/
 3. helyezett: Szabó Gábor /Homok/

Különdíj: Márkus Lili /Kossuth/; Rácz Nikolett /Kossuth/

 4. osztály:

 1. helyezett:Tadanai Tamás /Kossuth/
 2. helyezett:Szeleczki Attila /Kossuth/
 3. helyezett:Szamosfalvi Ákos /Homok/

Különdíj: Tóth Diána Róza /Kossuth/; Szabó Balázs Mihály /Homok/

A versenyen készült fotók:

 

Kecse László nyugalmazott rendőr törzszászlós, a Polgárőr Egyesület elnöke külön jutalmazta azokat a gyerekeket, akiknek a kerékpárja a biztonsági berendezésekkel - a KRESZ előírásoknak megfelelően - el volt látva.
 
Kecse László 2004 óta tartja a gyerekeknek az előadásokat a biztonságos közlekedésekről és szervezi a KRESZ versenyeket. Az idei versenyen a munkáját segítette: Bencsik József körzeti megbízott, Nagy Sándor polgárőr, Gyarmatiné Sajtos Brigitta könyvtárvezető, Döbreiné Nagy Anita és Zsigri Márta könyvtárosok.
A verseny díjazását támogatta: a Városi Könyvtár, a Polgárőr Egyesület, a Vizuátor Kft. és a Szolnoki Rendőrkapitányság.  
 
Ősszel folytatódnak az előadások az alsós osztályoknak, hogy minél jobban megtanuljanak a gyerekek gyalog és kerékpárral is biztonságosan közlekedni az utakon.
 

Ezúton is köszönjük Kecse László elnök lelkiismeretes munkáját, mivel az oktatásokat a szabadidejét feláldozva, anyagi támogatás nélkül végzi.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://oszolo.blog.hu/api/trackback/id/tr822895648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.