Papp Bertalan Ószőlői Általános Iskola Könyvtára

Könyvtári események, könyvtárhasználat, kreatív programok, könyvajánlók, könyvtári órák, kötelező olvasmányok, versenyek

Városi Könyvtár Tiszaföldvár

Nincs megjeleníthető elem

VFMK

Nincs megjeleníthető elem

KRESZ vetélkedő

2011.05.11. 13:56 oszolo.konyvtar

 

2011 áprilisában 19 alsó tagozatos osztály látogatott el az Ószőlői Fiókkönyvtárba, ahol Kecse László a Tiszaföldvár Városi Polgárőr Egyesület elnöke közlekedésbiztonsági előadást tartott a gyerekeknek. Az órákon projektoros kivetítő segítségével kisfilmeket nézhettek meg a gyerekek arról, hogyan kell biztonságosan felszerelni a kerékpárt, hogyan kell szabályosan lekanyarodni, előzni, kikerülni valamit és megfordulni az úttesten. Megismerkedtek néhány útburkolati jellel és közúti táblával is.
 
Néhány fotó az előadásokról:
 
 

Az oktatások lezárásaként 2011. május 5-én KRESZ versenyt rendezett a Fiókkönyvtár és a Polgárőr Egyesület a Kossuth Lajos Általános Iskola udvarán 69 alsó tagozatos tanuló részvételével.

A gyerekek tesztlapot töltöttek ki és egy kiépített akadálypályán kerékpároztak végig. A két eredményből állt össze a végső sorrend. 

Különdíjban részesültek azok, akik a legjobban megoldották a tesztet és akik hibátlanul teljesítették az akadálypályát.

1. osztály:

 1. helyezett: Birgés Dávid /Kossuth/ 
 2. helyezett: Sánta Szabolcs /Ószőlő/
 3. helyezett: Bencsik László /Ószőlő/

Különdíj: Ferencz József /Kossuth/; Mészáros Kinga /Ószőlő/

Legjobban felszerelt kerékpár: Molnár Károly /Ószőlő/; Tiel Patrik Xavér /Homok/

 2. osztály:

 1. helyezett: Mód Tamás /Kossuth/
 2. helyezett: Bencsik Mirjam /Kossuth/
 3. helyezett: Dobróka András /Ószőlő/

Különdíj: Sallai Levente /Ószőlő/

Legjobban felszerelt kerékpár: Molnár Hajnalka /Ószőlő/; Cseuz Vivien /Kossuth/

 3. osztály:

 1. helyezett: Gonda Gábor /Ószőlő/
 2. helyezett: Kosalkó János /Ószőlő/
 3. helyezett: Szabó Gábor /Homok/

Különdíj: Márkus Lili /Kossuth/; Rácz Nikolett /Kossuth/

 4. osztály:

 1. helyezett:Tadanai Tamás /Kossuth/
 2. helyezett:Szeleczki Attila /Kossuth/
 3. helyezett:Szamosfalvi Ákos /Homok/

Különdíj: Tóth Diána Róza /Kossuth/; Szabó Balázs Mihály /Homok/

A versenyen készült fotók:

 

Kecse László nyugalmazott rendőr törzszászlós, a Polgárőr Egyesület elnöke külön jutalmazta azokat a gyerekeket, akiknek a kerékpárja a biztonsági berendezésekkel - a KRESZ előírásoknak megfelelően - el volt látva.
 
Kecse László 2004 óta tartja a gyerekeknek az előadásokat a biztonságos közlekedésekről és szervezi a KRESZ versenyeket. Az idei versenyen a munkáját segítette: Bencsik József körzeti megbízott, Nagy Sándor polgárőr, Gyarmatiné Sajtos Brigitta könyvtárvezető, Döbreiné Nagy Anita és Zsigri Márta könyvtárosok.
A verseny díjazását támogatta: a Városi Könyvtár, a Polgárőr Egyesület, a Vizuátor Kft. és a Szolnoki Rendőrkapitányság.  
 
Ősszel folytatódnak az előadások az alsós osztályoknak, hogy minél jobban megtanuljanak a gyerekek gyalog és kerékpárral is biztonságosan közlekedni az utakon.
 

Ezúton is köszönjük Kecse László elnök lelkiismeretes munkáját, mivel az oktatásokat a szabadidejét feláldozva, anyagi támogatás nélkül végzi.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://oszolo.blog.hu/api/trackback/id/tr232895648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.