Papp Bertalan Ószőlői Általános Iskola Könyvtára

Könyvtári események, könyvtárhasználat, kreatív programok, könyvajánlók, könyvtári órák, kötelező olvasmányok, versenyek

Városi Könyvtár Tiszaföldvár

Nincs megjeleníthető elem

VFMK

Nincs megjeleníthető elem

Nincs mentség 3.

2007.06.21. 14:02 oszolo.konyvtar

Bemutató óra alsó tagozatos tanítóknak  Május 24-én jó hosszú napunk volt. Már reggel készülődni kezdtünk, mert  a könyvtár célszerű berendezése ilyenkor legalább akkora feladat, mint a jó óravázlat megírása! Nem elég a 21 gyerek, még 10-12 pedagógus, meg a projektor a kivetítővel... Icu néni zseniális találmánya - a lepedőbe oltott farúd csipeszekkel és kampókkal lelógatva a központi fűtés csövéről (nesze neked jövő könyvtára) - végül ugyan ideiglenesen eltakarta a segédkönyvtár felét, de azzal nyugtattuk magunkat, hogy a harmadikosok ott már becsukott szemmel is elboldogulnak. :-)

 

Az órát Borsi Anikó tanítónő tartotta. Az osztály tavaly óta rendszeresen jár könyvtári órákra, minden diákja beíratkozott olvasónk és gyakran kölcsönöznek is. (Aki nem volt még tagunk, azt a többiek tavaly büszkén elkalauzolták és "segítettek neki beíratkozni":-) Délután kreatív foglalkozásokat, napközis programokat rendeztünk, meghívtuk őket az "Internet Fiesta 2007" tavaszi rendezvényére, külön nekik összeállított programmal. Sőt, 4-en tagjai a Könyvmolyképzőnek és többen folyamatosan megoldják a helyi könyvtári fejtörőket is. Már tudnak tájékozódni a cédulakatalógusban és bogarásszák a polcok szélén a raktári jelzeteket. 

 

Az óra (Mátyás és kora - összefoglalás) érdekes és nagyon mozgalmas volt. (Még a felnőtteknek is sok újdonságot jelentettek pl. az internetről gyűjtött információk.)

 

 A szakmai részre most nem térek ki, ezt megtettük az órát követő értékelésen. Remélem, hogy a kollégák érdeklődését sikerült felkelteni és kedvet kaptak a könyvtári órákhoz, elvégre ez volt a - nem titkolt - célunk!

(Egyébként most van mentségem a hosszú hallgatásra: megszületett az unokám, Kende:-))

Szólj hozzá!

Címkék: hírek programok könyvtárostanárok órák

A bejegyzés trackback címe:

https://oszolo.blog.hu/api/trackback/id/tr281741661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása