Papp Bertalan Ószőlői Általános Iskola Könyvtára

Könyvtári események, könyvtárhasználat, kreatív programok, könyvajánlók, könyvtári órák, kötelező olvasmányok, versenyek

Városi Könyvtár Tiszaföldvár

Nincs megjeleníthető elem

VFMK

Nincs megjeleníthető elem

Vendégségben Jászberényben

2008.02.12. 13:39 oszolo.konyvtar

Hétfőn két tanulónkkal részt vettünk a(z) (I.) Jászsági Trimágus Tusán Jászberényben. Örömhír: Beliczai Bettina 7. c. osztályos tanulónk 2. helyezést ért el.

Hogyan kerültünk Jászberénybe? Nagy Nikolettnek (lásd. nagynikker!) köszönhetjük, aki - saját kérésünkre:-)) - meghívott bennünket a vetélkedőre. És nem bántuk meg! Sőt!

Köztudomású rólam, hogy a világirodalom eme alkotása nem tartozik a kedvenc olvasmányaim közé. Nem azért, mert elolvastam és nem tetszett, hanem mert az első kötetnek nekiveselkedtem ugyan, de nem tudtam befejezni, mert nem érdekelt. Viszont ezért még nem állítom róla, hogy nincsenek erényei. Ha más nem, akkor legalább annyi, hogy a gyerekeink hajlandóak a kezükbe venni, nem úgy, mint az általunk különféle didaktikai és egyéb okokból ajánlatosnak tartott irodalom jelentős részét. (Tőlem legalábbis még soha nem kértek HP rövidítettet!)

Éppen ezért én is rendezek olyan vetélkedőket, amelyekben bizony a Harry Potter sorozat is választható. (Sőt, nem tartanám főbenjáró bűnnek azt sem, ha ajánlott olvasmányként ezt is választhatná valamelyik felsős osztály.) Ilyenkor persze külső szakértők bevonásával dolgozom ki a feladatokat:-)) Sőt, a zsűriben is van HP tudor. Most újabb profi feladatokkal gazdagodtam, noná, hogy megoldókulcsostól! Bár, azt hiszem, egy kis könnyítés nem árt majd! (A gimnazisták és az általános iskolások feladatsora semmiben nem különbözött, ÉS egy általános iskolás kislány lett az abszolút nyerő.)



Egy kedves kérdező-mágus


A két gyermeknek, akikkel útrakeltünk Jászberénybe, nagy élményben volt része. A szép könyvtár, a lelkes, kosztümös rendezők, a helyi mozi támogatásával berendezett nagyterem - csak növelték a hatást. A jó helyezés már csak hab a tortán. Azon már nem is csodálkoztam, hogy hazafelé a kocsiban Máté így sóhajtott fel: "Ez olyan jó volt mint egy osztálykirándulás!" Hát igen!

Köszönjük szépen!

Képes beszámoló itt.
(A videókat most vagdalom!)

Szólj hozzá!

Címkék: hírek programok verseny könyvtárostanárok jászsági trimágus tusa

A bejegyzés trackback címe:

https://oszolo.blog.hu/api/trackback/id/tr361741627

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása