Papp Bertalan Ószőlői Általános Iskola Könyvtára

Könyvtári események, könyvtárhasználat, kreatív programok, könyvajánlók, könyvtári órák, kötelező olvasmányok, versenyek

Városi Könyvtár Tiszaföldvár

Nincs megjeleníthető elem

VFMK

Nincs megjeleníthető elem

Eredményes pályázataink

2011.04.01. 12:09 oszolo.konyvtar

 

Kedves Olvasóink!

Több fórumon megtettük már, és most itt is szeretnénk beszámolni Önöknek könyvtárunk fejlesztéséről.
 
Az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében, az Európai Unió támogatásával, az Európai Fejlesztési Alap társfinanszírozásával kiírt, a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében meghirdetett Könyvtári szolgáltatások összehangolt infrastruktúra-fejlesztése - „Tudásdepó-Expressz”című pályázaton a TIOP-1.2.3-08/1-2008-0083 kódszámú "Zounok projekt" konzorciuma 99.281.186,- Ft támogatást nyert el.

Ebből a tiszaföldvári Városi Könyvtárnak 15.033.600 Ft vissza nem térítendő támogatás jutott. A támogatást a városi és a fiókkönyvtár informatikai infrastruktúrájának fejlesztésére és az Ószőlői Fiókkönyvtár belső korszerűsítésére, ezen belül akadálymentesítésre és egy könyvtár-informatikai szaktanterem kialakítására fordíthatta könyvtárunk.
A pályázat segítségével egy jól felszerelt, kulturált, tágas, mindenki számára elérhető, fiók és iskolai könyvtárat sikerült kialakítani, az Ószőlői Általános Iskola épületében.
 
szaktanterem 


A TÁMOP-3.2.4-08/1-2009-0069 „Zounok projekt II” sikeres pályázat keretében (amely 13.795.100,-Ft vissza nem térítendő támogatást jelent) könyvtárunknak lehetősége volt könyvtári bútorok beszerzésére, az Interneten (is) elérhető katalógus építésére, valamint különböző programok, rendezvények szervezésére.
 
A pályázat lehetővé tette, hogy - a beruházás átadásaként  - az Ószőlői Fiókkönyvtárban 2010 decemberében és 2011 februárjában megrendezhessük a Nagyi-Net alapfokú, 10 órás számítógép-kezelői és szövegszerkesztői tanfolyamot.
A nagy érdeklődésre való tekintettel két alkalommal hirdettük meg, összesen 20 fő részvételével.
A képzésen az olvasók  megismerkedhettek a szövegszerkesztéssel és az Internet világával. A tanfolyam végére a legidősebbek is ügyesen alkalmazták az órákon tanultakat. Örömünkre szolgál, hogy a tanfolyamon résztvevők azóta több alkalommal felkeresték könyvtárainkat, hogy igénybe vegyék ingyenes Internet szolgálatásásunkat.
A nagy érdeklődésre való tekintettel 2011-ben még több tanfolyamot is tervezünk.

 
Programjainkról folyamatosan beszámolunk a projekt konzorciumi weboldalán és a Városi Könyvtár blogján: tfvkonyvtar.blogspot.com is.
 
 

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: hírek pályázatok programok könyvtárostanárok

A bejegyzés trackback címe:

https://oszolo.blog.hu/api/trackback/id/tr582790857

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Jámborné Balog Tünde - EGY SZÉP KÖNYVRŐL 2011.04.01. 13:27:04

HAGYMALEVELEKSzerelmes atyámfia, Kelemen öcsém!Végre tőlünk is eltakarodott a tél - a Makk Disznó északra költözött -, zúzmara, hó, jég, a tél reliquiái elfogytanak, s ámbátor időnk is fogyott vélek, nem tartóztattuk, állj meg pillanat, hanem botorságu...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása