Papp Bertalan Ószőlői Általános Iskola Könyvtára

Könyvtári események, könyvtárhasználat, kreatív programok, könyvajánlók, könyvtári órák, kötelező olvasmányok, versenyek

Városi Könyvtár Tiszaföldvár

Nincs megjeleníthető elem

VFMK

Nincs megjeleníthető elem

Közlekedésbiztonság gyerekeknek …

2012.06.21. 15:34 oszolo.konyvtar

Az elmúlt 8 év hagyományát folytatva, 2012 májusában az Ószőlői Fiókkönyvtár ismét megszervezte és segítette a tiszaföldvári általános iskolák alsó tagozatos tanulóinak közlekedésbiztonsági előadásait. A foglalkozásokat Kecse László nyugdíjas rendőr törzszászlós, a Tiszaföldvár Városi Polgárőr Egyesület elnöke tartotta a könyvtárban.

Az órákat élvezetesebbé tette és a könnyebb megértést segítette ebben az évben az is, hogy a gyerekek kivetítőn megnézhettek egy kisfilmet a biztonságos kerékpáros közlekedésről, majd lehetőségük volt személyesen is beszélgetni a témáról. Az előadásokon több mint 200 tanuló vett részt. 

Az oktatások végén 2012. május 31-én 76 tanuló részvételével megrendezésre került a kerékpáros  KRESZ verseny a Kossuth Lajos Általános Iskola udvarán. Azok az alsós tanulók nevezhettek, akik részt vettek az előadásokon. A tesztlap kitöltése után gyakorlatban is megmutathatták a gyerekek a kerékpározási tudásukat. Az akadálypályán a gyerekeknek szlalomozni kellett, szűk helyen kellett áthajtani bója érintés nélkül, egy kézzel kellett egy pohár vizet egyik asztalról a másikra átvinni, stb.

Néhány fotó a versenyről és a győztesekről:

A tesztlapok értékelése és a gyakorlati verseny végén összesítésre kerültek a hibapontok és kialakult a verseny végeredménye:

1. osztály
I. Mód Zoltán Kossuth
II. Demény Tamás Ószőlő
III. Matuz Marcell Ószőlő
2. osztály
I. Rácz Tünde Kossuth
II. Almási Zsolt Kossuth
III. Szabó Péter Ószőlő
Különdíj Tóth István Kossuth
3. osztály
I. Kávási Ferenc Kossuth
II. Palocsai Patrik Homok
III. Kengyel Patrik Kossuth
4. osztály
I. Fazekas Gergő Homok
II. Kosalkó János Ószőlő
III: Beliczai Viktória Ószőlő

 

A győzteseknek gratulálunk!

Szólj hozzá!

Címkék: hírek programok verseny KRESZ

A bejegyzés trackback címe:

https://oszolo.blog.hu/api/trackback/id/tr54602685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása