Papp Bertalan Ószőlői Általános Iskola Könyvtára

Könyvtári események, könyvtárhasználat, kreatív programok, könyvajánlók, könyvtári órák, kötelező olvasmányok, versenyek

Városi Könyvtár Tiszaföldvár

Nincs megjeleníthető elem

VFMK

Nincs megjeleníthető elem

Nincs mentség 2.

2007.05.25. 11:18 oszolo.konyvtar

Az elmúlt napokban több óra is volt könyvtárunkban.

Arany és Petőfi barátsága - kedvenc témánk itt a könyvtárban. Az idén is foglalkoztunk a két költő ürügyén a katalógusokkal és a bibliográfiákkal, kerestünk az iskolai könyvtár adatbázisában, volt kiselőadás és ismerkedtünk az ELTE "Alkotói portrék a magyar irodalomból" című (Sulinet Digitális Órák) projektjével is. Az óra vázlata (még a 2005-ös 1.1 verzió, a bemutató óra képeivel együtt) a weboldalunkon megtalálható. (Véleményeket, kritikákat és ötleteket szeretettel várok!)

Folytattuk a "Nem kötelező(k)!" vetélkedő-sorozatot. A 7. a. osztályosok 3-3 csapata volt a vendégünk, képes beszámolót a 7. a. blogján is olvashattok Szabó Patrik jóvoltából. (A másik csoport képeit azóta is várom, ébredj Nagy Evelin, kapd elő a mobilod és keresd meg a képtárban! Küldheted emilben is!)

Hetedikesnél mi más? "Kőszívű". Ki hitte volna, hogy az "Átkelés a Kárpátokon" és "A bécsi forradalom" elmutogatása ilyen komoly erőpróba elé állítja a csapatokat! (Bezzeg Gábor Áron rézágyúja ment!) Hála a NAVA pontunknak, egyszerű volt a filmrészlet bejátszása is!  Tudták is a csapatok az előzményeket és a folytatást is! És még azt mondják a felnőttek, hogy a gyerekek nem olvassák el ezt a regényt!!!

Egy dolog viszont meglepett. A TOTÓ 4. feladatát csak egy csapat tudta helyesen megoldani. Itt a feladat:

"Én tudtam hogy kém. Egyszer gyalog utána mentem ……………, hogy egy szabadcsapatnak bejelentsem.” Mesélte a csizmadia Szalmásról. Egészítsd ki!

Várom a megoldásokat!

A győztes csapatok tagjai:

magyarosok: Bozsó Melinda, Bohus Attila, Turna Tamás, Szabados Mária, Szikora Fruzsina

matekosok: Kolop Anna, Nagy Evelin, Szabó Tamara, Szikora Enikő

Gratulálunk!

Szólj hozzá!

Címkék: hírek programok könyvtárostanárok órák

A bejegyzés trackback címe:

https://oszolo.blog.hu/api/trackback/id/tr681741666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása