Papp Bertalan Ószőlői Általános Iskola Könyvtára

Könyvtári események, könyvtárhasználat, kreatív programok, könyvajánlók, könyvtári órák, kötelező olvasmányok, versenyek

Városi Könyvtár Tiszaföldvár

Nincs megjeleníthető elem

VFMK

Nincs megjeleníthető elem

Ünnepi Könyvhét

2007.05.31. 08:50 oszolo.konyvtar

Tegnap Kunszentmártonban megnyílt a 78. Ünnepi Könyvhét megyei rendezvénysorozata. Legalábbis úgy gondolom, hogy ez történt. Erről adott előzetes hírt a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Verseghy Ferenc Könyvtár és Művelődési Intézet blogja (Az olvasó népet szolgálom!). Azóta csend. Néztem tegnap a megyei lapot, semmi hír, pedig Kunszentmárton és környékével foglalkozott egy egész oldalon. "Mit, hol, mikor?" - programajánlóban: semmi. (A maiban: Olvasó család - tanuló társadalom címmel dr. Nagy Attila olvasásszociológus előadása 14.30-tól Szolnokon, a Damjanich János Múzeum díszudvarán! Utána író-olvasó találkozók szolnoki szerzőkkel. Jó lenne elmenni! A könyvtárra meg addig kiírnám: a könyvhét miatt zárva!)

Tovább kerestem valami hírfélét, de a lap elektronikus változatában a legfrissebb hír a "könyvhét" keresőszóra a következőképpen kezdődött: "A könyvhét hivatalosan véget ért, bár a programok még e hét végéig folytatódnak." Dátum: 2005.

Van jó példa is: a Szolnoki Napló pl. hozza a részletes programot, A Magyar Rádió Online ugyan beszámol egy sajtótájékoztatóról, de a megyei rendezvények között elfelejti(k?) megemlíteni a megnyitó helyszínét. Viszont tesz egy kapcsot a megyei könyvtárhoz, ahol a részletes program megtalálható.

Nézzük akkor a kunszentmártoni könyvtár weboldalát! Ja, hát igen, sajnos a tipikus eset! Az oldalt legalább 5 éve készítették és elfelejtkeztek róla. Vagy csak nincs, aki frissítse!? A szokásos adatok, kép a névadóról, stb. Vajon a szolgáltatási díjak sem változtak azóta? Most ne boncolgassuk, hogy mi lehet ennek az oka! Nem egyedüli eset, sokkal nagyobb és gazdagabb könyvtáraknak is hasonló a weboldala a megyében. Épp itt az ideje, hogy jöjjön az Agóra meg a Tudásdepó-Expressz! (Lásd.: TIOP, TMOP ) Hogy az Egységes Szolgáltató Felületről már ne is beszéljünk! Addig is, amíg ezek a nagyon szép, biztosan jó, és bizony nagyon sok pénzbe kerülő infrastruktúra fejlesztések megvalósulnak, talán javasolhatnánk a hasonló cipőben járó könyvtáraknak: blogoljanak!

Azért volt ám egy hely az inteneten, ahol a szóban forgó könyvheti programról hírt adtak: Dinnyés József weboldalán. Az oldal nem túl profi, az is lehet, hogy a művész saját maga gondozza, de statisztikája szerint eddig 30 ezren látogatták és minden ott van, amit tudni kell. Pl. hogy Dinnyés József is fellépett május 30-án Kunszetmártonban a 78. Ünnepi Könyvhét megyei megnyitóján! Reméljük nagy sikerrel, ezzel is népszerűsítve az olvasást, a könyveket!

Szólj hozzá!

Címkék: hírek programok

A bejegyzés trackback címe:

https://oszolo.blog.hu/api/trackback/id/tr481741664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása