Papp Bertalan Ószőlői Általános Iskola Könyvtára

Könyvtári események, könyvtárhasználat, kreatív programok, könyvajánlók, könyvtári órák, kötelező olvasmányok, versenyek

Városi Könyvtár Tiszaföldvár

Nincs megjeleníthető elem

VFMK

Nincs megjeleníthető elem

Közösségi oldalunk

2008.02.01. 10:17 oszolo.konyvtar

Tavaly már írtam könyvtárunk közösségi oldaláról, amelyet egy ingyenes Google alkalmazás segítségével hoztam létre.

A napokban módosítottam a bejelentkező oldal tartalmán, ehhez szeretnék néhány magyarázó szót fűzni.

A könyvtári gépeken már beállítottuk, de otthon magadnak is könnyen beállíthatod a bejelentkező oldalt,
így egyszerűbben elérheted kedvenceidet, nem kell könyvjelzőkkel babrálnod, sőt, használhatod könyvtárunk internetes könyvjelzőit is. (Erről bővebben írok még a következő bejegyzésemben.)

Jelenleg ez a kép(részlet!) fogad:



Rögtön elérheted blogunk bejegyzéseit, del.icio.us fiókunk legfrissebb linkjeit, a Magyar Elektronikus Könyvtár (MEK) legújabb beszerzéseit, Tiszaföldvár híreit, de kereshetsz a Youtube-on, vagy ingyenes képeket érhetsz el dokumentumaid színesebbé tételére, stb.

A bal oldalon lévő (sötétebb) oszlopot nem változtathatod, ezeket a linkeket én válogattam össze és folyamatosan figyelem:




Tiéd viszont a 2 jobb oldali oszlop:



Ha nem tetszenek az általam kiválasztott dolgok, egyszerűen bezárod őket és új dolgokat keresel helyettük. Rákattintasz az "új dolgok hozzáadása" kapocsra, és már válogathasz is:



Ha megtetszett az alkalmazás, lehetőséged van arra, hogy a magadnak kialakított összeállítást bármikor, bárhonnan - ahol van internet hozzáférés :-) - elérd. Ehhez saját fiókot kell létrehoznod.
Küldj egy e-mailt az oszolo.konyvtar[kukac]gmail[pont]com címre, de kereshetsz MSN-en is (ugyanaz a cím)! Én küldök a címedre egy jelszót, és már be is léphetsz:


Belépés után ugyanaz a kép fogad, ami előtte, de most már elkezdheted a "berendezkedést".

Jó szórakozást, hasznos netezést! (A többi részletet legközelebb!)


Szólj hozzá!

Címkék: hírek programok verseny könyvtárostanárok órák

A bejegyzés trackback címe:

https://oszolo.blog.hu/api/trackback/id/tr91741629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása