Papp Bertalan Ószőlői Általános Iskola Könyvtára

Könyvtári események, könyvtárhasználat, kreatív programok, könyvajánlók, könyvtári órák, kötelező olvasmányok, versenyek

Városi Könyvtár Tiszaföldvár

Nincs megjeleníthető elem

VFMK

Nincs megjeleníthető elem

Internet Fiesta

2010.03.29. 15:32 oszolo.konyvtar

2007 óta kapcsolódunk be az Informatikai és Könyvtári Szövetség által – a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával - rendezett Internet Fiesta programjaiba.

A 11. magyarországi fesztivál programjaira 2010. március 22. és 31. között került sor.

Könyvtárunkban kedden (március 30-án) e rendezvénysorozat keretén belül Honfoglaló bajnokságot tartottunk. A játékot kieséses rendszerben egyszerre 2 fő játszotta. 13 jelentkezőnk volt, köztük egy "öreg" ószőlői diák is. (A felnőttek versenyét a tavaszi szünet utánra halasztottuk egyeztetési problémák miatt.)

Eredmények:

I. helyeztt: Dóczi Ádám 8.c.

II. helyezett: Csík Judit 8. a.

III. helyezett: Perdi József

Gratulálunk! Képes beszámoló itt!

Ma kellett beadni a "Keresd a könyvtárban" vetélkedő első fordulójának megoldásait is! Az eredményhirdetés a tavaszi szünet után lesz.

Lezárult a jelentkezés a "Nem kötelező(k)" versenyre. Az érdeklődés az eddigieknél is nagyobb, 47 csapat jelentkezett.

Végül szeretnék beszámolni egy remek rendezvényről, amelyet könyvtárosoknak tartottak Orosházán a "Veszíts el egy könyvet!" játék 2. születésnapjához kapcsolódva Olvasás 2010-ben címmel. (2 éve én is veszítettem el könyveket, de sajnos azóta sem hallottam róluk semmit! Aki tud róluk, kérem menjen el a regisztrációs oldalra és adjon hírt!)

Szóval az orosházi rendezvény! Minden előadás érdekes és hasznos volt, de különösen tetszett a beszélgetés Kamarás Istvánnal. Néhány téma, kérdés - a teljesség igénye nélkül -, amit érintett, felvetett:

  • Válhat-e egy könyv kultusztárggyá?
  • Bármiféle olvasás hasznára van a habitusunknak?
  • A Harry Potter-jelenség reményt keltő epizód volt!
  • A Coelho-jelenség a legnagyobb közös osztó ma  Magyarországon.
  • Szabad-e áltudományt terjeszteni a könyvtárnak?
  • Felmentem a tanárokat és a könyvtárosokat a csodától (a felesleges bűntudattól)!
  • Mint szociológus, nem tudom megmagyarázni, hogy miért van még mindig ennyi olvasó.

Az "Utca projekt" prototípus részletes bemutatása igen tanulságos volt, különösen ODR-t  és Corvinát egyaránt használó könyvtárosként. Én, kis idealista, még mindig el tudnék képzelni egy közös MOKKA fejlesztést. Ez lehetne az utolsó pillanat, hogy a könyvtárak és a hozzájuk kapcsolódó - értsd.: belőlük (is) élő - informatikusok (cégek?) felül emelkedjenek saját (kis?) önös érdekeiken és létrejöjjön egy korszerű, a világ élvonalába sorolható, irányt is mutató (a "drótkönyvtár" felé tartó) rendszer. Részletes - élvezetes és élményszerű -beszámoló az orosházi programról itt

A jövő héten már igazán írok a TIOP pályázat állásáról!!!  

 

Szólj hozzá!

Címkék: programok verseny évforduló internet fiesta

A bejegyzés trackback címe:

https://oszolo.blog.hu/api/trackback/id/tr331877917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása